В. Янукович поручил Кабмину реформировать "Нефтегаз Украины" Президент України Віктор Янукович 2 вересня доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову до 1 жовтня забезпечити підготовку і подати на розгляд керуючої ради Комітету з економічних реформ проект програми реформування НАК "Нафтогаз Україна". Про це повідомив сайт президента.


Також В.Янукович доручив уряду до 1 жовтня підготувати і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про внесення змін до законодавчих актів щодо реформування НАК "Нафтогаз України".
 


 

 

Довідка "SQ". За інформацією ЗМІ, проект реформування "Нафтогазу" пов'язаний із приєднанням України до договору про заснування Енергетичного співтовариства, необхідністю адаптації законодавства України до законодавства Євросоюзу в сфері енергетики, а також із забезпеченням реформування нафтогазової галузі.

Раніше в Кабміні заявили, що запланована реструктуризація "Нафтогазу" призведе до перегляду підписаних ним газових угод із російським ВАТ "Газпром". "Нафтогаз" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей на цьому ринку будуть діяти зовсім інші, нові компанії, - заявив М.Азаров. - В силу цього всі угоди, які існують на сьогоднішній момент, будуть переглянуті".