Якби вибори до Верховної Ради відбувалися зараз, 21,3% опитаних (серед тих, хто взяв би участь у виборах) проголосували б за Партію регіонів, 20,9% - за "Батьківщину", 9,9% - за "Фронт змін", 7,4% - за Комуністичну партію, 7,2% - за партію "УДАР В.Кличка", 4,3% - за "Свободу". Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", повідомили "SQ" у групі. 2,7% виборців підтримали б "Громадянську позицію", 1,5% - Народну партію.

Приблизно по 1% респондентів заявили, що вони підтримали б Європейську партію України, Українську соціал-демократичну партію (партію Н.Королевської "Україно - Вперед!") і "Нашу Україна". Інші партії підтримують близько 4% відповіли, не визначилися з вибором 17,7% опитаних.

Як зазначили у соціологічній групі, порівняно з лютим дещо зросли рейтинги "Батьківщини" (з 19,6% до 20,9%) та Партії регіонів (з 18,2% до 21,3%). "Позиції останньої покращилися не в останню чергу через поглинання "Сильної України" Тігіпка. Це дозволило Партії регіонів з мінімальним відривом очолити партійний рейтинг", - заявили в соціологічній групі.

Погіршилися показники "Фронту змін" (з 11,2% до 9,9%). "Можна припустити, що на це вплинуло обговорення об'єднання партій "Фронт змін" і "Батьківщини" на базі останньої. Варто нагадати, що, згідно з результатами лютневого дослідження, прихильники "Фронту змін" таке об'єднання сприймають набагато гірше (тільки 75% готові підтримати єдиний список), ніж прихильники "Батьківщини" (90%)", - заявили соціологи.

Продовжує демонструвати зростання партія "УДАР": з 5% у грудні минулого року до 6,5% - у лютому і до 7,2% - у березні. Рейтинги КПУ (7,4%) не змінилися. Абсолютно стабільні протягом останніх 4-х місяців позиції "Свободи", дещо додала "Громадянська позиція".

Довідка "SQ". Опитування проводилося 15 - 26 березня. Опитано 2 тис. осіб методом особистого інтерв'ю. Похибка репрезентативності дослідження - не більше 2,2%.