Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 30 червня на засіданні прийняла рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ "Банківська телебачення". Компанія збирається працювати під логотипом "Банк-tv" і, за словами її представників, є "стовідсотковою власністю Національного банку України", повідомив портал "Телекритика".

Як розповіла під час презентації каналу радник голови НБУ Марта Гримська, "Банк-tv" планує стартувати ближче до середини осені. Це буде перший спеціалізований фінансовий телеканал Національного банку України. За її словами, в ефірі "Банк-tv" надаватиметься банківська та фінансова інформація, економічна аналітика, огляди ділової преси, авторські програми, програми центральних банків інших країн, інформація міжнародних інформагентств (наприклад, "Bloomberg"). 70% ефіру займатимуть випуски новин, інтерв'ю керівників Нацбанку та аналітичні програми, 20% - просвітницькі програми, наприклад, про розвиток центральних банків світу і про особисті фінанси, 10% - повідомлення НБУ. Телеканал буде орієнтований на банкірів, фінансистів, співробітників керівних компаній, аудиторів, журналістів, державних службовців.

За словами М.Гримської, зараз проводиться конкурс на посаду керівника телеканалу, а до складу редакційної ради увійшли працівники прес-служби та періодичних видань Нацбанку.

На запитання члена Нацради Миколи Фартушного про джерела фінансування нового проекту, М.Гримська відповіла, що постановою НБУ від 17 червня при створенні ТОВ "Банківська телебачення" було внесено 10 млн. грн. статутного капіталу.