СКБ "Полісвіт" (Харків) і ВАТ "Сатурн" (Київ) почали розробку митного поста на базі систем "Поліскан" і "Зір". Про це 21 липня повідомили "SQ" у СКБ "Полісвіт". Як повідомили в КБ, митні системи на основі "Поліскан" розроблені та введені в експлуатацію вже давно. Нещодавно кілька унікальних установок для сканування людини розробили в "Сатурні". Установка настільки чутлива, що дозволяє побачити в кишені піджака грошову купюру. Її перевага перед закордонними аналогами в тому, що вони випромінюють енергію, а "Зір" - використовує випромінювання тіла людини. Апарат здатний сприймати випромінювання в 10 -11 Ват.

Як відзначили в КБ, установку "Зір" до кінця липня привезуть до Харкова, і почнуть роботу зі створення та випробування комплексу. У комплекс увійдуть транспортерні "Поліскан", розраховані на огляд багажу до 200 кг. Зараз держзамовлення на виробництво митного комплексу немає. Готову установку планується представити потенційним замовникам на виставці "Безпека-2010", яка відбудеться в кінці жовтня у Києві. Очікується, що нові митні комплекси будуть масово затребувані під час Євро-2012.

Довідка "SQ". У числі розроблених в СКБ "Полісвіт" систем контролю багажу - "Поліскан-2" (рентгеноскопічних система огляду легкових автомобілів і мікроавтобусів), "Поліскан-4" (двохенергетична рентгеноінтроскопічна система контролю багажу), "Поліскан-5" (двохенергетична рентгеноінтроскопічна система огляду малогабаритного багажу), "Поліскан-6" (малогабаритна рентгеноінтроскопічна система), "Поліскан-7" (мобільний рентгеноінтроскопічна система огляду малогабаритного багажу).