Умерла поэтесса Б. АхмадулинаПоетеса Белла Ахмадуліна померла 29 листопада на 74-му році життя. Про це повідомив сайт радіостанції "Ехо Москви". Б.Ахмадуліна померла в сел.Передєлкіно Московської області.

За інформацією порталу "Lifenews", Б.Ахмадуліна померла о 18.10 за московським часом (17.10 - за київським) у кареті швидкої допомоги. Останнім часом вона тяжко хворіла.

Довідка "SQ". Белла (Ізабелла) Ахатовна Ахмадуліна народилася 1937 р. У 1960 р. закінчила Літературний інститут. Перша збірка віршів "Струна" був опублікований 1962 р., наступний збірник "Озноб" вийшов не в Радянському Союзі, а у Франкфурті. Автор понад 20 збірок поезій.

Б.Ахмадуліна належала до покоління "шістдесятників" (Євген Євтушенко, Андрій Вознесенський, Роберт Рождественський, Римма Казакова, Андрій Бітов, Василь Аксьонов та ін.)

Б.Ахмадуліна була членом Спілки російських письменників і низки інших організацій. Нагороджена кількома орденами, зокрема, "За заслуги перед Вітчизною II ступеня" та "За заслуги перед Вітчизною III ступеня". У 2004 р. Б.Ахмадуліна стала лауреатом Державної премії в галузі літератури і мистецтва.