Ізраїльська авіація 17 листопада розбомбила комплекс будівель ісламістського уряду сектора Газа і головного штабу місцевої поліції, атакувавши ще дві сотні цілей по всьому палестинському анклаву. Про це повідомив портал "УНІАН". У результаті бомбардування, за даними МОЗ сектора Газа, загинуло шість палестинців.

Офіційний представник уряду ХАМАС Тахер ан-Нуну назвав знищену будівлю одним із "символів палестинського народу". "Нас цим не залякати... Те, що відбулося нинішньої ночі, показує, що ворог почав виходити з себе, отримавши гідну відповідь з боку бійців опору", - сказав він.

За даними МОЗ сектора Газа, загальне число втрат з палестинського боку з середи, 14 листопада,  досягло 35 осіб, більше 300 поранені, в основному це мирні громадяни.

За даними ізраїльської армії, був обстріляний головний штаб поліції сектора Газа і будівля служби внутрішньої безпеки (контррозвідки). "Нарешті, був атакований будинок Ахмеда Рандура, який командує силами ХАМАС на північному напрямку", - сказав представник армії. Своє головне завдання військові вбачають у тому, щоб позбавити бойовиків можливості випускати ракети по Ізраїлю, які за останні два дні падали не тільки на прикордонні з сектором Газа території, але і вперше досягли Тель-Авіва і Єрусалима.

 

Довідка "SQ". Ізраїль з 14 листопада проводить в секторі Газа військову операцію "Хмарний стовп", метою якої оголошено знищення бойовиків та їхньої інфраструктури. Операція стала відповіддю на масовані ракетні обстріли з боку палестинських бойовиків

ХАМАС (ісламський рух опору) - правлячий в секторі Газа (з 2007 року) палестинський ісламістський рух і політична партія. ХАМАС визнаний терористичною організацією Євросоюзом, Ізраїлем, Канадою, США і Японією, а також заборонений в Йорданії. В Австралії та Великобританії терористичним визнають тільки військове крило ХАМАС.