Харківський молодіжний театр "На Лермонтівській, 27" у кінці січня 2011 р. виступить у Парижі (Франція), в Українському культурному центрі при посольстві України у Франції. Одним з гостей на виставі стане французький модельєр італійського походження П'єр Карден. Про це 30 листопада повідомила журналістам начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. За її словами, спектакль також відвідають гості фестивалю "Харківський бузок" з Франції.

В.Маренич зазначила, в театрі у П.Кардена (він підтримує три молодіжні театри), як і в театрі "На Лермонтівській, 27", теж грають актори без театральної освіти. "Йому було б дуже цікаво подивитися, чи є подібні колективи в Харкові і на що вони здатні. П.Карден і актори з його театру, які також будуть присутні на цьому заході, побачать, що вони їдуть не в місто, де з творчістю туго, а навпаки, в місто, де на вистави молодіжних колективів дуже часто неможливо взяти квиток", - зазначила В.Маренич.

Довідка "SQ". IIІ міжнародний фестиваль короткометражного кіно "Харківський бузок" буде проходити в Харкові 22 - 27 травня 2011 р. У фестивалі візьмуть участь відомі французькі та російські знаменитості, пов'язані з кіно: актори Мілен Демонжо, П'єр Рішар, композитор Максим Дунаєвський, у складі журі - кінорежисери Алла Сурікова та Володимир Фокін, композитор Володимир Дашкевич. Також третій "Харківський бузок" відвідає французький дизайнер П.Карден. Він привезе до Харкова свій театр.

Театр "На Лермонтівській, 27" був заснований 1998 р. при Харківському гуманітарному університеті "Народна українська академія". Керівник - актриса Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т.Шевченка Людмила Захарчук. До складу театру входять студенти різних факультетів академії, а також випускники, викладачі та школярі.