В помещении галереи "Маэстро" откроют современный выставочный центр - МареничРішення про передачу приміщення галереї "Маестро" з балансу КП "Знахідка" на баланс КП "Регіональний інформаційний центр" (РІЦ) підписане головою Харківської облради Сергієм Черновим. Про це 27 грудня повідомила "SQ" начальник управління преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

Вона повідомила, що в приміщенні галереї відкриють сучасний виставковий центр, де будуть виставлятися роботи не тільки харківських і українських авторів, а й зарубіжних. Щоб діюча галерея стала по-справжньому сучасною, РІЦ збирається перейняти досвід світових європейських галерей.

За словами Маренич, "Маестро" в колишньому вигляді працюватиме до 14 січня, після чого галерею закриють на ремонт. Він буде проводитися за позабюджетні кошти, і спонсор для цього вже знайдений. Імовірно, оновлена ​​галерея відкриється на початку березня. Чи залишиться у неї колишня назва, поки невідомо: РІЦ буде перевіряти, запатентованеа вона чи ні, якщо так - то буде шукати нову.

Також Маренич повідомила, що вже є кандидатури менеджера й арт-директора нової галереї. Про співпрацю з попередніми співробітниками поки не йдеться.

Довідка "SQ". Про те, що харківську мистецьку галерею "Маестро" закривають, повідомив сьогодні "SQ" її директор Тарас Селіхов. Як зазначив Селіхов, керівництво театру опери та балету (арт-об'єкт розташований у правому крилі театру) запевнило, що для галереї буде знайдене нове приміщення, але коли і яке саме - невідомо.

Директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов повідомив, що в процесі передачі цілісного майнового комплексу Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка у держвласність приміщення галереї "Маестро" було передане обласному комунальному підприємству "Знахідка". Від цього КП воно повинно бути передане КП "Регіональний інформаційний центр" - його курирує управління у справах преси та інформації ХОДА.