Група активістів має намір відстоювати право мистецької галереї "Маестро" і далі займати приміщення в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка. Про це 10 січня заявила "SQ" представник активістів, директор культурного центру "Сірін" Тетяна Бабіна.

Нагадаємо, що після 14 січня галерею закриють. Обласна влада передала її приміщення на баланс КП "Регіональний інформаційний центр", який курирує Управління у справах преси та інформації Харківської облгосадміністрціі. Як повідомила начальник управління Вікторія Маренич, в приміщенні після ремонту відкриють сучасний виставковий центр. "Я сприймаю це як рейдерське захоплення. Це хід влади: вони туди увійдуть, усе відремонтують, а потім зроблять чергове казино, і місто мовчатиме. ​​У Києві навіть архітектурні споруди люди відстоюють", - завила Бабіна.

"Галерею "Маестро" передають іншим особам, виставивши Тараса Селіхова (директор галереї - "SQ"), але небайдужі харків'яни не потерплять цього нахабного хамства! Невже владі не ясно, що психологічна атмосфера любові та радості створюється конкретними людьми, їх чесним творенням, служінням добру?! Тарас - м'який, делікатний інтелігент, якому чужа риторика влади. Знаючи про псевдосправедлівість вітчизняних правових органів, навряд чи Тарас стане звертатися до суду", - зазначила Бабіна.

Активісти вимагають "негайних пояснень з боку пана Добкіна і припинення всіх інсинуацій щодо "Маестро". Ініціативна група готує звернення до Міністерства культури і туризму, буде просити про допомогу народних депутатів, можливо, організовує пікети для захисту галереї. Активісти будуть обдзвонювати художників, планують організувати збір підписів на рівні Харківської державної академії культури і мистецтва, закликають приєднатися до акції громадські організації. Зокрема, культурний центр "Сірін" зібрав на підтримку "Маестро" 40 підписів діячів культури і мистецтва. Також активісти вимагатимуть відкритої дискусії про ситуацію з галереєю.