Свято музики відбулося 20 червня в Харкові, в Центральному парку культури та відпочинку ім.Горького. Захід організував Французький культурний центр Харкова за підтримки громадської організації "Харківські сузір'я". Свято відбулося в місті в 11-й раз. На концерті просто неба виступили більше 20 музичних гуртів різних стилів - рок, поп, поп-рок, джаз і фолк. Серед учасників - групи "Анна-Марія", "SunSay", лауреат багатьох джазових конкурсів "Acoustic Quartet".

Також на концерті виступив молодий вокально-інструментальний колектив "Міські збори", учасниками якого є представники громадської організації "Харківські сузір'я". Як повідомили "SQ" у прес-службі організації, музиканти колективу мають досить великий досвід виступів, переважно, на благодійних концертах. Арт-директор Свята музики Іван Нетепенко відзначив, що в історії заходу організатори виходять на сцену вперше. Вокаліст і гітарист групи, він же - президент "Харківських сузір'їв" Андрій Білогрищенко зазначив: "Ми із задоволенням виступаємо на кожному заході, на який нас запрошують чи який організовуємо самі. Ми намагаємося давати радість нашою музикою. Для мене як для музиканта, як для харків'янина дуже важливо, щоб у центральному парку нашого рідного міста лунала гарна музика, насолодитися якою могли б усі охочі, щоб люди приходили і слухали, танцювали, підспівували ".

Концерт тривав з третьої години дня і майже до півночі.

 

Довідка "SQ". Свято музики виникло у Франції в 1982 р. Воно відзначається щорічно 20-21 червня, в день літнього сонцестояння. Свято стало всесвітнім місцем зустрічі професійних музикантів та аматорів. Вони збираються на безкоштовних концертах в публічних місцях у всіх містах і селах Франції. Зараз свято проводиться в більш ніж 100 країнах світу. В Україні Свято музики відзначається з 1998 р.