Харківська обласна філармонія 3 липня завершить 81-й концертний сезон. Під керівництвом директора - головного диригента філармонії Юрія Янка симфонічний оркестр виконає два твори ХХ ст. Перший - Святкова увертюра (Симфонія № 9) Дмитра Шостаковича. "Історія твору сягає часів Великої Вітчизняної війни: спочатку він задумувався як музика для святкування російської перемоги над нацистською Німеччиною. Композитор оголосив у жовтні 1943 р., що симфонія буде великою композицією для оркестру, солістів та хору, що оповідає про велич російського народу і перемогу над ворогом. Але симфонія виявилася зовсім іншою роботою: настрій її був не пафосним і величним, а легким і яскравим", - повідомили "SQ" у філармонії.

Другий твір, який буде виконуватися на концерті, - "мила й невимушена кантата" Карміна Бурана "Карла Орфа для солістів, хору і оркестру". "Твір охоплює широке коло світських тем, актуальних і ще в епоху XIII ст., і в наш час: мінливість удачі та багатства, швидкоплинність життя, радість повернення весни та задоволення від пияцтва, обжерливості, азартних ігор і любові", - відзначили у філармонії . Перша частина кантати дуже популярна в кіноіндустрії, через що відома багатьом. У концерті також візьме участь Академічний хор філармонії ім. В. Палкіна.

В органному залі на закритті сезону (28 червня) буде лунати музика пізнього Ренесансу та бароко. У програмі - Аттеньян, Тітлуз, Куперен, Араухо, Кабесон, Колі, Булл, Гіббонс, Бем, Маршан, Сен-Санс. Грати буде головний органіст Маріїнського театру (м. Санкт-Петербург, Росія) Олег Кіняєв. Харків'яни пам'ятають його як першого штатного органіста міста.