Показ короткометражних фільмів у рамках міжнародного фестивалю "59 секунд" відбудеться 10 червня в Харківській художній галереї (вул.Чернишевського, 15). Початок - о 18.00. Про це "SQ" повідомив організатор показу в Харкові Андрій Авдєєнко.

Як відзначила куратор фестивалю Ірина Данилова, проект "59 секунд" стартував у 2005 р., в будинку № 59 на Франклін-стріт у м.Бруклін (США). За три роки проект виріс до рівня міжнародного фестивалю.

Концепція фестивалю полягає в тому, що режисери представляють свої роботи тривалістю 59 секунд, причому відео має включати в будь-якій формі число 59. Роботи приймали протягом трьох років. Потім добірки відео (у кожній добірці 59 робіт) демонструвалися по всьому світу, і з них за допомогою глядацького голосування відбиралися найкращі.

За час 59 показів в різних країнах - Австралії, Австрії, Аргентині, Бразилії, Німеччини, Італії, Малайзії, Норвегії, Польщі, Росії, США, Франції, Чехії, Швейцарії - була відібрана колекція з 59 кращих робіт, які зможуть побачити харків'яни в художній галереї.

Фестиваль був організований як безкоштовний: художники не платили за подані роботи, більшість показів були відкритими.