План санації ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Т. Шевченка" затверджено на засіданні господарського суду 25 листопада. Про це 29 листопада в ефірі обласного радіо повідомив голова Харківської облдержадміністрацію (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

"Це був довгий процес. Рішення ми отримали із затримкою в місяць. Сьогодні в нас є чітке розуміння, як завод повинен виходити зі складного економічного становища. Є розуміння того, як буде модернізовано виробництво, скільки людей повинно залишитися працювати на цьому виробництві", - зазначив губернатор. "Держава зобов'язана зберегти це підприємство. Тому ми повинні говорити про модернізацію цього виробництва, можливо, про його перепрофілювання, а також про оптимізацію чисельності персоналу підприємства", - підкреслив він.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. На заводі на 26 жовтня 2010 р. працює 1,8 тис.осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство заводу ім.Шевченка. 26 жовтня план санації заводу був погоджений у Міністерстві промислової політики.