Колектив ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Т.Шевченка" скоротять більш ніж у два рази. Як заявив 1 лютого журналістам начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Гуренко, згідно плану санації, з підприємства звільнять 924 людини з 1 тис. 800 працівників. Серед інших кризових заходів, за словами Ю.Гуренка, - продаж майна підприємства, щоб погасити заборгованість заводу із зарплати і до Пенсійного фонду. "30 січня пройшли конкурсні торги на чотири об'єкти загальною вартістю 1,7 млн.грн., і очікується ще продаж у першій декаді лютого на 3,5 млн.грн.", - повідомив начальник облуправління промисловості. За його словами, буде продано частину приміщень, що належать заводу.

Також Ю.Гуренко зазначив, що всі ці заходи повинні позитивно вплинути на фінансовий стан підприємства. "Після вивчення плану санації у мене з'явилася впевненість, що санатор погасить борги. Тут біда в іншому - щоб ми за цей час не наростили нову суму", - підкреслив Ю.Гуренко.

Довідка "SQ". Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство заводу ім.Шевченка. 26 жовтня 2010 р. план санації заводу був погоджений у Міністерстві промислової політики. 25 листопада він був затверджений на засіданні господарського суду.

ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн.

Загальна заборгованість із зарплати на заводі ім.Шевченка становить 25 млн.грн.