Харківська облдержадміністрація (ХОДА) з НАК "Нафтогаз України" розробляють спеціальні програми, які нададуть можливість залучити інвестиції в галузь газовидобутку. Про це під час прямої телефонної лінії в редакції газети "Слобідскій край" повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, передав сайт ХОДА.

За словами В. Бабаєва, в Харківській області видобувається 8,6 млрд. кубометрів газу на рік. Як відзначив віце-губернатор, за рахунок геологорозвідки, будівництва нових свердловин видобуток газу щорічно збільшується на 100-200 млн. кубометрів, але цього явно недостатньо. Кількість газових свердловин теж весь час зменшується. І хоча в газовидобуванні застосовуються новітні технології, збільшення видобутку на 30-40% досягти дуже складно. За словами віце-губернатора, безумовно, до цієї галузі повинні надійти великі інвестиції.

Довідка "SQ". У Харківській області щорічно видобувається близько 40% обсягу, що видобувається в Україні газу. Найбільші родовища - Шебелинське та Кобзівське (розробляє ГПУ "Шебелинкагазвидобування"). Основними видобувачами газу в області є ГПУ "Шебелинкагазвидобування" та ГПУ "Харківгазвидобування" НАК "Нафтогаз України". У них на балансі перебуває 1,2 тис. і 200 свердловин відповідно. У регіоні також працює шість приватних підприємств, які видобувають 2-4% загального видобутку газу в регіоні.