Вищий господарський суд України 28 жовтня своєю постановою підтвердив законність рішень, прийнятих на загальних зборах акціонерів ВАТ "Турбоатом" (Харків) 4 лютого 2010 р. Як повідомили "SQ" у прес-службі заводу, суд залишив без зміни відповідне рішення Харківського апеляційного господарського суду .

 

Довідка "SQ". У лютому 2010 р. міноритарний акціонер "Турбоатома" ТОВ "КУА "Сварог Ессет Менеджмент" звернулося до Господарського суду Харківської області з позовом про визнання недійсними рішень зборів акціонерів "Турбоатома" від 4 лютого 2010 р. Суд задовольнив позов у повному обсязі. "Турбоатом" оскаржив рішення суду першої інстанції в Харківському апеляційному господарському суді. Під час розгляду даної скарги третьою особою у справу був притягнутий Фонд держмайна, який підтримав позицію заводу. Харківський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Харківської області та ухвалив нове, яким відмовив у задоволенні позовних вимог "КУА "Сварог Ессет Менеджмент" у повному обсязі.

ВАТ "Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і їх відвантаження. 75% акцій підприємств належить ФДМУ.