Прем'єр-міністр України Микола Азаров гарантує повернення фізичним особам внесків у банк "Надра". Про це він заявив на зустрічі з регіональними ЗМІ, присвяченій підсумкам перших 100 днів роботи уряду. М. Азаров відзначив, що уряд веде роботу з оздоровлення банків, у яких виникла проблема з поверненням вкладів населенню. Він висловив упевненість, що уряд до кінця року завершить роботу з оздоровлення банків, які перейшли у власність держави. (Http://elvisti.com)

Довідка "SQ". 20 травня експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків при Кабінеті міністрів ухвалила рішення про рекапіталізацію банку "Надра" за участю держави та приватного інвестора. 18 травня власник міжнародної холдингової компанії "Group DF" Дмитро Фірташ заявив, що розраховує до липня стати акціонером банку "Надра" спільно з державою.

"Укргазбанк" виплатив 1,1 млн.грн. прибутку з облігацій серії D. "Укргазбанк" 22 червня здійснив виплату відсоткового прибутку з облігацій серії D за одинадцятий відсотковий період у сумі 1 млн. 100,325 тис.грн., що становить 39,89 грн. на одну облігацію. Облігації серії D були випущені та розміщені "Укргазбанком" у вересні 2007 р. загальним обсягом емісії 100 млн.грн. номінальною вартістю 1 тис. грн. Термін обігу облігацій п'ять років - з 25 вересня 2007 р. до 18 вересня 2012 р. Метою використання фінансових ресурсів від продажу облігацій є кредитування юридичних осіб у повному обсязі випуску. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Акціонерний банк" Укргазбанк "- правонаступник ВАТ АБ" Укргазбанк "(з 1995 по 1996 рр. - ЗАТ "Інтергазбанк", з 1993 до 1995 рр. - ЗАТ "Хаджибейбанк"). Входить до другої десятки банків України за обсягом активів. З 2009 р. банк є учасником програми рекапіталізації. Основним акціонером банку, з часткою в 87,72%, є держава в особі Мінфіну.

"Терра Банк" почав кредитування юридичних осіб. Нові програми кредитування "Кредит на поповнення оборотних коштів", "Кредити під депозит" і "Овердрафт" припускають видачу кредитів у національній валюті терміном до 1 року за наявності ліквідної забезпечення. Відсоткові ставки за кредитами в національній валюті визначені на рівні від 22% річних.
Основною цільовою групою позичальників банку визначені підприємства з обсягом річної виручки від 10 до 300 млн.грн., що мають стабільний фінансовий стан і позитивну кредитну історію. Традиційно однією з умов кредитування є перехід в банк на комплексне обслуговування. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Терра Банк" (Київ) працює на банківському ринку України з 1996 р. і є правонаступником всіх прав і зобов'язань ЗАТ "Інвест-Кредит Банк" (м.Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.). Банк представлений 17 відділеннями в різних регіонах України. На 1.06.2010 р. регулятивний капітал банку - 98,4 млн. грн., діяльність банку - прибуткова.