Очікуваний валовий збір зернових у Харківській області складає 1,7 млн.т. Про це 22 червня під час наради з адміністративно-господарським активом області повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич. За його словами, середня врожайність зерна по Харківській області очікується на рівні 20,8 ц/га. Найвища урожайність очікується в Барвінківському районі - 23,9 ц/га, Сахновщинському - 27,3 ц/га, Близнюківському - 23,6 ц/га, Богодухівському - 21,9 ц/га, Великобурлуцькому - 21,1 ц/га і Красноградському - 20 ц/га.

Найнижчі показники врожайності очікуються в найбільш постраждалих від поганої погоди районах: Борівському - 10,8 ц/га, Золочівському - 11,7 ц/га, Харківському - 12,6 ц/га, Дергачівському - 12,9 ц/га, Валківському та Зміївському - 13,7 ц/га.

Площа збирання ранніх зернових в області цього року складе 598,2 тис. га.

Довідка "SQ". Як повідомив 18 червня заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Віталій Алексейчук, близько 100 тис. т зерна очікується отримати в Харківській області цього року. За його словами, цього зерна не вистачить, щоб повністю забезпечити область. "Але відсутню кількість можна закупити в інших регіонах, де озимі посіви не постраждали від морозів", - відзначив він.