Представник Мінпрополітіки (керівник профільного відділу) на пікеті працівників ДП "Харківський приладобудівний завод" 22 червня прочитав наказ про звільнення в.о. директора заводу Віктора Гущина. Про це 22 червня повідомив "SQ" присутній на пікеті депутат Харківської облради (фракція Компартії) Павло Тищенко. За його словами, працівники під час пікету вимагали вирішення проблеми із заборгованістю із зарплати на заводі. Чиновник з Мінпромполітики пообіцяв, що на завод найближчим часом надійде 11 млн.грн. коштів від ДП "Завод ім.Малишева" (Харків), для якого завод ім.Шевченка виконує замовлення на спецтехніку. Очікується також надходження 2 млн.грн. від замовлень для енергооб'єктів. Чиновник запропонував призупинити страйк.

За словами П. Тищенка, працівники заводу не налаштовані зупиняти акцію протесту і планують вийти до прохідної і завтра. Планується також, що завтра в Мінпромполітики відправиться делегація у складі начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Юрія Гуренка, представника профкому заводу і керівника санації заводу Дмитра Задружного. Делегація повинна була взяти участь у нараді з приводу ситуації на заводі. Але коли вже було вирішено, що делегація відправиться в Київ, надійшли відомості про те, що міністр промислової політики Дмитро Колесников сам приїде до Харкова. "Плани міністерства можуть змінитися. Крім того, поки немає офіційної інформації про те, хто буде директором заводу. Поки відомо, що профком та начальників цехів вмовляють припинити страйк до п'ятниці. Планується, що в п'ятницю буде розширене зібрання, в якому візьмуть участь міністр промполітики і в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес", - відзначив П. Тищенко.

Довідка "SQ". Працівники заводу 21 червня оголосили страйк і перекрили рух на вул.Жовтневої революції, на якій розташований завод. Заборгованість із зарплати на заводі - близько 20 млн.грн., персонал - близько 2 тис. осіб. Обсяг виробництва ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров 22 червня заявив, що такої ганьби, щоб люди страйкували, перекривали дороги, щоб отримати свої кровно зароблені гроші, як це вчора зробили харківські приладобудівників, просто не повинно бути, і доручив міністру промислової політики Дмитру Колесникову врегулювати проблему із виплати зарплати працівникам ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка".