ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" очікує серйозна реструктуризація та зміна напряму діяльності. Про це 25 червня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. "Завод після реструктуризації буде працювати так само успішно, як працюють нині харківські ВАТ "Турбоатом" і ДП "Завод "Електроважмаш", - відзначив М.Добкін.

За його словами, одна з причин необхідності реструктуризації в тому, що різко зменшилася потреба в обладнанні для стаціонарних телефонних станцій "Укртелекому". "Зараз в будь-якому селі працюють мобільні телефони, і немає необхідності встановлювати дороге обладнання, тягти кабелі. Отже потрібно від цього напрямку відмовлятися, шукати щось більш перспективне, дивитися, що ми можемо робити, припустимо, для космосу. Потрібно пошукати можливості співпраці з "Хартроном" і "Комунаром", - відзначив М.Добкін.

За словами губернатора, він не заперечує можливість об'єднання ряду харківських підприємств у концерн або іншу форму. Можна обійтися і без формального об'єднання, оскільки всі підприємства в області взаємопов'язані. Діяльність заводу ім.Шевченка сильно залежить від роботи "Турбоатому". "Кінцевим варіантом реструктуризації заводу можна розглядати приєднання його до "Турбоатому". Буде це об'єднання, або вони будуть працювати окремо, це вже питання техніки", - відзначив М.Добкін.

Він також зазначив, що він проти того, щоб підприємство з проблемами приєднувалося до успішного заводу.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. Заборгованість по зарплаті на заводі складає близько 20 млн.грн., персонал - близько 2 тис. чол. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн.