Головне управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації оголосило тендер на утилізацію 280 т пестицидів та отрутохімікатів. Про це 21 червня повідомила "SQ" головний спеціаліст управління Раїса Мікоткіна. За її словами, це перший тендер у 2011 р. на утилізацію непридатних до використання пестицидів. Тендер проводиться на підставі інформації про утилізацію, яку надали райони області, він пройде у вигляді відкритих торгів. Вартість утилізації буде оголошена після закінчення тендеру, оскільки поки невідомо, які ціни запропонують його учасники.

Довідка "SQ". Головний розпорядник коштів у рамках тендеру - Головне управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації. Джерело фінансування закупівлі послуг - Харківський обласний фонд охорони навколишнього природного середовища. У тендері можуть брати участь іноземні та вітчизняні компанії.

Серед об'єктів утилізації - тільки 3,16 т отрутохімікатів, решта - непридатні пестициди, складовані на території сільськогосподарських підприємств Харківської області. Самий великих склад у 70 т пестицидів розташований на території Губаревского сільради.