Роботи зі знешкодження непридатних пестицидів на території Харківської області планується завершити до 31 грудня 2011 р. Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Валентин Дулуб, повідомив сайт ХОДА.

За словами В.Дулуба, згідно з договором, який був укладений між Мінекоресурсів України та ТОВ "С. І. Груп Консорт Лтд" (Ізраїль), за рахунок коштів Держфонду охорони навколишнього природного середовища в Харківській області передбачено вивезти на знешкодження 482 т непридатних до використання пестицидів та тари від них. На 3 листопада було вивезено 259 т хімікатів з Нововодолазького підземного сховища і 80 т з 10-ти складських приміщень Валківського району. Вивезення 140 тис.т пестицидів, які зберігаються в інших складських приміщеннях Балаклійського, Богодухівського, Валківського, Зміївського, Золочівського та Нововодолазького районів планується завершити до 10 листопада.

Як зазначив В.Дулуб, з 2 листопада розпочаті роботи з перезатарювання непридатних пестицидів на території Великобурлуцького та Ізюмського районів. Ці роботи планується виконати за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.