Близько 100 тис. тонн зерна очікується отримати в Харківській області цього року. Про це 18 червня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Віталій Алексейчук, передає сайт ХОДА. За його словами, цього зерна не вистачить, щоб повністю забезпечити область. "Але відсутню кількість можна закупити в інших регіонах, де озимі посіви не постраждали від морозів", - зазначив В. Алексейчук. За інформацією заступника губернатора, в агрофонді є 25 тис. т зерна.

Як зазначив В. Алексейчук, всі інші культури в області засіяно в достатній кількості, щоб повністю забезпечити потреби населення. "Ми витримали зернову групу - пересіяли кукурудзою, соєю, круп'яними культурами, так що у нас нічого страшного в області немає, усім ми будемо забезпечені", - додав заступник губернатора.

Довідка "SQ". Восени 2009 р. в області було засіяно озимою пшеницею 509 тис.га. У зв'язку зі складними погодними умовами взимку 2010 р. у господарствах області загинули озимі культури на площі 234,1 тис.га, в тому числі озимі зернові - на 210,4 тис.га. Збитки, за попередніми підрахунками, склали 174 млн.грн.