Наглядова рада ПАТ "АКБ "Базис" (Харків) прийняла рішення про дострокове припинення повноважень голови наглядової ради банку Миколи Лисенка (звільнений 8 листопада за власним бажанням на підставі особистої заяви). М.Лисенко був головою спостережної ради з квітня 2005 р. Про це банк повідомив в бюлетені "Цінні папери України".

За цим же рішенням виконання повноважень голови наглядової ради тимчасово виконуватиме заступник голови наглядової ради банку "Базис" Геннадій Гайовий (володіє 0,1654% статутного капіталу).

Довідка "SQ". Г.Гайовий на посаду заступника голови наглядової ради АКБ "Базис" був призначений у березні 2000 р. За постійного місця роботи Г.Гайовий є заступником голови наглядової ради АТ "Інвестор" (до цього, з 2004 до вересня 2010 р., - голова наглядової ради АТ "Інвестор").

Акціонерний комерційний банк "Базис" заснований 1991 р. Банк входить до складу фінансово-промислової групи "Інвестор". У Харкові й області діє 40 підрозділів банку (у Харкові - 32 відділення і центр з обслуговування фізосіб), а також два відділення в Києві, два відділення в Дніпропетровську й одне - в Полтаві. Основними акціонерами ПАТ "Банк "Базис" є компанія "Інвестор" (30,93%) і ТОВ "Інвестор-Фонд" (64,15%).