Споживчі ціни в Харківські області в жовтні порівняно з вереснем знизилися на 0,3%. Як повідомили 8 листопада "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області, серед продовольчих товарів у жовтні найбільше істотно знизилися ціни на овочі: гарбуз, часник, капусту, буряк, морква, картопля і цибуля (на 7-29%). Також значно здешевшали: пшоно (на 41%), гречана крупа (на 20%), цукор (на 16%), борошно, рис, манна, перлова, ячна крупи і пластівці вівсяні (на 3-7%), яблука, виноград , цитрусові (на 2-4%), свинина (на 3%), рослинне масло, жива, охолоджена і морожена риба (на 1-3%).

Разом із тим здорожчали яйця (на 8%), сало (на 7%), гриби (на 6%), кисломолочна продукція (на 4%), фарш та м'ясні субпродукти (на 2-3%), солона і копчена риба ( на 1-3%), сири, сир, вершки і сметана (в межах 2%), варені і копчені ковбаси (на 1-2%), хліб з борошна першого сорту (на 1,2%) і хліб з борошна вищого сорту (на 0,4%). Також здорожчали пиво і горілка (на 1-2%). Сигарети з фільтром здешевшали на 1,3%.

Серед непродовольчих товарів за місяць підвищилися ціни на газети (на 4%), електрообігрівачі (на 3%), ковдри, утеплений одяг і взуття (у межах 2%). Бензин здорожчав на 0,3%. Здешевшали скраплений газ (на 8%), тканини (на 6%), велосипеди (на 5%) і товари сучасної електроніки (на 1-2%).

Серед послуг, що надаються населенню, найбільш суттєво здорожчали фінансові послуги (на 10%), послуги поштового зв'язку (на 8%), нотаріусів (на 3%), а також спортивних і медичних установ, перукарень і хімчисток (на 1-2%). Разом із тим, здешевшали санаторно-курортні, туристичні та екскурсійні послуги, а також послуги саун (у межах 1%).