Державіаадміністрація України розглядає можливість підготовки аеродрому Харківського державного авіаційного виробничого підприємства до Євро-2012. Про це 7 червня під час міжнародного аерофорума "AEROFORUM.UA" повідомив "SQ" голова Державіаадміністрації Анатолій Колесник. За його словами, з ініціативою використовувати аеродром в рамках Євро-2012 звернувся генеральний директор заводу Анатолій М'ялиця.

"Довжина злітно-посадкової смуги аеродрому в Сокольниках складає 1,9 тис.м, для ділової авіації цей варіант можливий. І ми обговорили з директором заводу нашу тактику вирішення питання участі аеродрому в Євро-2012. Я не виключаю такий варіант", - зазначив А. Колесник.

За його словами, в Харківській області є ще військовий аеродром у м.Чугуєві. "На цьому аеродромі можлива тільки стоянка літаків. Але там невелика злітно-посадкоа смуга, і потрібно ще вивчити, в якому вона стані", - зазначив А. Колесник.

Довідка "SQ". Міжнародний форум "AEROFORUM.UA" відбувається 7-9 червня на майданчику нового терміналу міжнародного аеропорту "Харків". Серед учасників - керівники підприємств, пов'язаних з галуззю авіаперевезень, з 35 країн світу. Організатори форуму - міжнародний аеропорт "Харків", ТОВ "Інвестиції в Харків". Генеральний партнер - компанія "DCH" (Київ).

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.