После реконструкции харьковский аэропорт сможет принимать самолеты из Европы и с Ближнего Востока - директор аэропорта

Після реконструкції харківський аеропорт зможе приймати літаки з усіх аеропортів Європи, Близького Сходу і великих російських міст. Про це 8 червня під час міжнародного форуму "AEROFORUM.UA" повідомив генеральний директор Міжнародного аеропорту "Харків" Володимир Васильченко. За його словами, реконструйовані та нові злітно-посадкові смуги харківського аеропорту зможуть приймати літаки "Airbus" та "Boeing".

За словами В. Васильченка, частина повітряних перевезень, що провадяться харківським аеропортом, в структурі авіаперельотів в цілому по Україні дуже мала. "За перший квартал 2010 р. в Україні авіаперельотами скористалися 1 млн. 670 тис. пасажирів, при цьому частка харківського аеропорту склала всього 2%, або 33 тис. пасажирів", - відзначив директор аеропорту. Тим не менш, за його словами, за 3 місяці ц.р. рівень перевезень аеропорту "Харків" зріс на 25% порівняно аналогічного періоду 2009 р. "У зоні покриття харківського аеропорту живе близько 4,3 млн. потенційних пасажирів. Більше 40% з них літають до європейськіих країн, а більше 50% - через аеропорти Росії відправляються до Азії ", - підкреслив               В. Васильченко.

Також директор аеропорту відзначив, що після завершення будівництва нового і пересувного терміналів, а також реконструкції старої будівлі аеропорту пропускна здатність харківського аеропорту буде відповідати всім вимогам УЄФА. За його словами, пропускна спроможність нового терміналу складе 650 осіб на годину, старого - 250 осіб на годину. Крім того, на площі перед харківським аеропортом зможуть розміститися близько 620 автомобілів та понад 20 автобусів.

 

 

Довідка "SQ". Міжнародний форум "AEROFORUM.UA" відбувається 7-9 червня на майданчику нового терміналу міжнародного аеропорту "Харків". Серед учасників - керівники підприємств, пов'язаних з галуззю авіаперевезень, з 35 країн світу. Організатори форуму - міжнародний аеропорт "Харків", ТОВ "Інвестиції в Харків". Генеральний партнер - компанія "DCH" (Київ).

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.