Південна залізниця (ПЗ) заявила себе як можливий замовник деревних брикетів, які є альтернативою вугіллю й іншим видам палива. Як повідомив 7 липня журналістам головний інженер ДП "Гутянський лісгосп" Олександр Бабак, в лісгоспі налагоджено виробництво деревних брикетів як економічного та екологічно чистого виду палива. Зараз випробування брикетів проводять на Південній залізниці. "Декілька пасажирських вагонів пішли в рейс, провідники цих вагонів будуть користуватися деревними брикетами для топки і вирішать, з яким видом палива їм зручніше працювати. Приблизно наступного тижня залізниця оголосить нам своє рішення", - зазначив О. Бабак. За його словами, брикети набагато зручніше використовувати, ніж вугілля, зберігають їх у герметично запакованих мішках і вони не бруднять.

Довідка "SQ". ДП "Гутянський лісгосп" займається переробкою деревини. У лісгоспі працюють три цехи, два з яких обладнані лініями для виробництва пиляних заготовок різних порід. Цього року від продажу брикетів в лісгоспі розраховують отримати 1 млн. 571 тис.грн. прибутку.

ДП "Гутянський лісгосп" було створено в 1936 р. Лісгосп розташований у північно-західній частині Харківської області на території Богодухівського і Краснокутського районів. Загальна площа лісгоспу - 31 тис.105 га, 27 тис.676 га вкриті лісами. На території Гутянському лісгоспу ростуть дерева в основному твердолистих (дуб) і хвойних порід.