Спостережна рада ПАТ "Банк" Меркурій "(Харків) 24 червня прийняла рішення про припинення діяльності представництва банку в Києві (ул.Щекавицька, 7/10). Як повідомив банк у бюлетені "Цінні папери України", представництво закрите "для оптимізації здійснення банківських операцій і представницьких функцій".

Основні функції, які здійснювало представництво, - "зміцнення ділової репутації та позитивного іміджу банку, вивчення економічної ситуації в м. Києві і області, впровадження стратегічної лінії банку в розвитку відносин з органами держвлади та управління регіону, а також з існуючими та потенційними клієнтами та партнерами банку".

Довідка "SQ". ПАТ "Банк "Меркурій" (Харків) засновано 18 листопада 1992 р. Регіональна мережа банку нараховує 29 підрозділів: представництво, філію та два відділення в Києві, 25 відділень в Харківській області та Сумах. Банк є членом Асоціації українських банків, Харківського банківської спліки, Української асоціації інвестиційного бізнесу, асоціації "Регіональне будівництво". На 1 червня 2010 р. активи банку - 1,21 млрд.грн., зобов'язання - 1,1 млрд.грн., кредитно-інвестиційний портфель - 746 млн.грн. , капітал - 137,95 млн.грн., статутний капітал - 91,5 млн.грн., прибуток цього року - 0,04 млн.грн.