Міжнародне рейтингове агентство "Fitch Ratings" підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) восьми українських банків з рівня "B-" до "B". Прогноз з довгострокових РДЕ - "Стабільний". Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства. Згідно повідомлення, підвищення рейтингів "УкрСиббанку", "Укрсоцбанку", "Банку Форум", "ПроКредит Банку" (Україна), "Правексбанку" і "ВТБ Банку" (Україна) слідує за підвищенням країнної стелі України з рівня "B-" до "B". Країнна стеля України відображає трансферний ризик і ризик конвертації і стримує довгострокові РДЕ банків в іноземній валюті, оскільки обмежує ступінь, в якому підтримка з боку мажоритарних іноземних акціонерів цих банків може враховуватися в їх рейтингах. Довгострокові РДЕ цих банків у національній валюті на рівні "B +" також беруть до уваги ризики країни України. (Http://elvisti.com)

Банк "Глобус" відкрив відділення в Кам'янці-Подільському Хмельницької обл. (Вул. Грушевського, 27/5-А). Як повідомила прес-служба банку, відкриття чергового, п'ятого відділення, продиктоване прагненням банку забезпечити клієнтам більш зручний та оперативний доступ до основних банківських продуктів у західному регіоні України. Відділення надає комплексне розрахунково-касове обслуговування, здійснює міжнародні грошові перекази без відкриття рахунку, операції з цінними паперами та іноземною валютою, депозитну та кредитну діяльність. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ВАТ "Комерційний банк" Глобус "(Київ) засновано в 2007 р. Засновником ВАТ" КБ "Глобус" є ТОВ "Українські Медіа Технології", що володіє 100%-м пакетом акцій банку. На 1 червня 2010 р. активи - 637,8 млн. грн. зобов'язання - 457,6 млн. грн. Регулятивний капітал - 174,9 млн. грн., статутний капітал - 160 млн. грн. Відділення банку працюють у Києві, Запоріжжі, Ужгороді, Дніпропетровську та Кам'янці-Подільському.

АБ "Енергобанк" відкрив відділення в готелі "Україна" в Києві (вул. Інститутська, 4). Відділення, що відкрився 2 липня, здійснює касове обслуговування приватних осіб, операції з іноземною валютою, міжнародні перекази, обслуговує платіжні картки. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". АБ "Енергобанк" заснований 31 жовтня 1991 р. Статутний капітал банку складає 220 млн. грн. Основним акціонером банку (97,09%) є ЗАТ "Національна резервна корпорація" (Росія). У червні 2010 р. також почали роботу одне постійне і два сезонні відділення "Енергобанку" в м.Алушта (АР Крим). Регіональна мережа банку нараховує 15 філій і 35 відділень у 18 областях України. У Києві банк представлений 9 підрозділами.