ДП "Хімпром" (м.Первомайський Харківської обл.) повністю погасило заборгованість із зарплати. Про це повідомив "SQ" Первомайський міський голова Сергій Теплицький. За його словами, було виплачено близько 3 млн.грн. заборгованості. Завод виробничої діяльності не веде. Заборгованість була погашена за рахунок реалізації майна.

Як повідомили "SQ" в ініціативній групі з виплати заборгованості із зарплати на "Хімпромі" (складається з колишніх працівників заводу), дійсно була погашена частина заборгованості із зарплати минулих років. Гроші отримали ті, хто не подавав на адміністрацію заводу до суду з вимогою виплатити зарплату, а також весь нинішній персонал "Хімпрому". Крім заборгованості із зарплати, є ще заборгованість заводу Пенсійному фонду. "Через цю майже дворічну заборгованость людям, які зараз виходять на пенсію, недонараховують пенсійний стаж, і пенсія виходить менше, ніж вона повинна бути", - підкреслили в ініціативній групі.

Довідка "SQ". На початку липня 2005 р. стосвно "Хімпрому" було порушено справу про банкрутство. "Хімпром" простоював з 2006 р. У березні 2007 р. завод відновив виробництво хлору, каустику і хлорного вапна, в результаті чого був отриманий збиток у 14 млн.грн. Виробництво було припинено. Зараз завод не веде виробничу діяльність через відсутність попиту на його продукцію - хлор і каустик.

11 вересня 2007 р. була розпочата санація заводу. За планом санації завод розділений на цілісні майнові комплекси. Основний комплекс з виробництва хлору і каустику планується залишити у власності держави, майно, не використовується в основному виробництві, виставлено на продаж.

Конкурси з продажу двох майнових комплексів заводу відбулися в листопаді 2008 р. Продаж комплексів проводиться відповідно до плану санації заводу. Кошти, отримані від продажу комплексів, планується направити на сплату заборгованості із зарплати працівникам заводу.