ПАТ "Земельний банк" винно Харківській міськраді близько 20 млн.грн. Про це 5 серпня заявив журналістам в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес. За його словами, в цю суму не входять відсотки, які банк також зобов'язаний виплатити. "Ми будемо боротися за те, щоб повернути до міськбюджету гроші, які були в цьому банку на депозиті", - підкреслив Г. Кернес.

Довідка "SQ". У травні 2010 р. НБУ ввів тимчасову адміністрацію в ПАТ "Земельний банк" (Харків) строком на шість місяців - з 12 травня до 11 листопада, мораторій на задоволення вимог кредиторів - до 11 серпня. 30 липня Нацбанк відкликав банківську ліцензію та ініціював процедуру ліквідації ПАТ "Земельний банк".

21 липня Г. Кернес заявив, що "Земельний банк", в якому знаходяться десятки мільйонів гривень бюджетних коштів Харкова, у важкому становищі. "Ми звернулися до прокуратури та інших інстанцій, але поки не можемо перевести ці гроші в інший банк. Думаю, керівник банку повинен понести за це відповідальність", - заявив і.о.мера.