"Дельта банк" має намір збільшити капітал майже у 3 рази - до 2,3 млрд. грн. Рішення про проведення допемісії на 1,5 млрд. грн. було прийняте на зборах акціонерів, які відбулися 29 вересня. Підписка на акції буде проведена в період з 14 листопада 2011 р. до 12 січня 2012 р. У банку заявили, що його акціонери після викупу додемісії не зміняться, а гроші потрібні для "неорганічного зростання". Проте банкіри вважають, що "Дельта банк" докапіталізує, щоб утримати нормативи при отриманні портфеля "поганих" кредитів "УкрСиббанку" і проведення угод з НАК "Нафтогаз Україна". (Http://www.kommersant.ua)

Довідка "SQ". АТ "Дельта Банк" (Київ) зареєстроване 15 лютого 2006 р. Банк входить до групи великих банків України, його мережа нараховує 98 відділень у всіх регіонах країни. За даними НБУ, на 1 квітня, 100% акцій банку належали колишньому заступникові голови правління "Укрсоцбанку" Миколі Лагуну. У липні 2011 р. більше 30% акцій банку придбала "Cargill Financial Services International" (США).

Харківський "УкрСиббанк" у вересні виставив на продаж портфель забезпечених іпотекою позик об'ємом близько 1 млрд. дол., одним із покупців портфеля обраний "Дельта Банк".

"ВіЕйБі Банк" намагається через суд стягнути з екс-голови наглядової ради та власника 15,4% акцій банку Сергія Максимова 1 млрд. грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку. Фінустанова звинувачує свого колишнього мажоритарного акціонера у привласненні кредитних коштів банку. Як стверджується в документі, було з'ясовано, що С.Максимов у 2005-2009 рр. вивів з банку більше 1 млрд. грн. на підконтрольні собі підприємства у вигляді кредитів. (Http://banker.ua)

Довідка "SQ". Всеукраїнський акціонерний банк ("VAB Банк") заснований 1992 р. Згідно з даними НБУ, входить до групи великих фінансових установ. З жовтня 2006 р. - у складі універсальної фінансової групи "VAB Group". Регіональна мережа банку представлена ​​150 відділеннями в Україні, а також представництвом у м. Будапешті (Угорщина). В початку 2011 р. у складі акціонерів "ВіЕйБі Банку" відбулися зміни, після того як компанія "TBIF Financial Services BV" вирішила продати контрольний пакет акцій фінустанови групі інвесторів, сформованої російської інвестиційною компанією "Трійка Діалог".

У Франції почався випуск золотої монети номіналом 200 євро. Перші золоті монети надійдуть у продаж на початку грудня цього року, але записатися на їх придбання необхідно заздалегідь, заповнивши відповідну анкету через інтернет. Всього буде виготовлено 50 тис. таких грошових знаків. Діаметр монети - 21 мм, монети виготовляються із золота 999-ї проби. (Http://banker.ua)