Учасники пікету працівників ДП "Харківський електромеханічний завод" (ХЕМЗ), що відбувся 3 червня, від імені колективу зажадали призначити директором заводу Олександра Карпенка. Як зазначив "SQ" представник ініціативної групи з виведення заводу з кризи Віктор Фога, зараз заводу потрібен "кваліфікований і відданий підприємству менеджер", а замовлення на підприємстві є. О. Карпенко (1959 р.н.) давно працював на ХЕМЗ (був начальником відділу товарів народного споживання, машинного виробництва, головним інженером (2002-2004 рр.), потім став директором заводу (у 2004-2005 рр.). "Він прийшов, коли були борги, і погасив їх, "витягнув" завод. Після нього директорами заводу працювало декілька людей ", - зазначив В. Фога.

Як повідомив "SQ" О. Карпенко, він не подавав заяву до конкурсної комісії Міністерства промислової політики для участі у конкурсі. Він також сказав, що не планує це робити.

Довідка "SQ". Мінпромполітики оголосило конкурс на заміщення вакантної посади директора ХЕМЗ. На конкурс вже подано заявки потенційних директорів. Серед них є кандидат, запропонований Харківською облдержадміністрацією. Хто ця людина - поки не розголошується.

Близько 200 працівників ХЕМЗ провели 3 червня акцію протесту, вимагаючи погасити заборгованість із зарплати, яка складає 6,7 млн.грн.

ХЕМЗ виробляє електричні машини постійного струму для прокатних станів і гірських підйомників, а також апарати подвійного призначення (наприклад, для морських військових судів).