Тепло для харьковчан подорожает с 5 марта. Тепловые сети обнародовали новые тарифы Нові тарифи на гарячу воду і тепло почнуть діяти в Харкові з 5 березня. Про це 3 лютого повідомила "SQ" прес-секретар КП "Харківські теплові мережі" (ХТС) Тетяна Чуйкова. За її словами, на ХТМ уже розрахували нові тарифи.

На централізоване опалювання за відсутності приладів обліку теплової енергії діятиме подвійний тариф: абонентська плата з розрахунку на 1 кв.м опалювальної площі складе 1,13 грн. протягом усього року, плата за опалення в опалювальний сезон становитиме 6,42 грн. за 1 кв.м (5,29 грн. за опалення + 1,13 грн. абонплати). За наявності приладів обліку теплової енергії оплата становитиме 304,03 грн. за 1 Гкал теплової енергії.

Вартість послуг гарячого водопостачання (без урахування вартості води на підігрів) складе 13,78 грн. за 1 куб.м.

Зараз опалення в Харкові коштує 5,45 грн./кв.м, гаряча вода - 12,01 грн./куб.м.

Довідка "SQ". У грудні Нацкомісія регулювання енергетики (НКРЕ) дозволила теплоутворюючим підприємствам Харківської області підняти вартість однієї відпускаємої Гкал на 10%.

Окрім того, тариф на водопостачання в Харкові зріс на 15% і становить 2,268 грн. за один кубометр. Тариф на водовідведення зріс на 11% і становить 1,032 грн./куб.м.