ВАТ "Турбоатом" (Харків) спільно з ТОВ "Росенергокомплект" (Росія) взяло участь у роботі 5-го Міжнародного науково-промислового форуму "Ярмарок атомного машинобудування", який відбувся у Нижньому Новгороді (Росія) 27-29 жовтня. Про це 2 листопада повідомили "SQ" у прес-службі "Турбоатома".

За даними прес-служби, у рамках форуму відбулася 6-а спеціалізована виставка "Обладнання та технології для АЕС", на якій "Турбоатом" представив парову турбіну для типового проекту машинного залу енергоблоків АЕС потужністю 1 тис. 200 МВт. "Турбоатом" також узяв участь у конкурсі постачальників обладнання для АЕС, за результатами якого завод був включений до складу "Символічної збірної типового блоку АЕС". На урочистій церемонії нагородження "Ярмарку атомного машинобудування" "Турбоатом" був удостоєний диплома лауреата в номінації "Основне обладнання машзалу".

Довідка "SQ". Форум "Ярмарок атомного машинобудування" організований і проводиться за ініціативою ВАТ "Нижегородська інжинірингова компанія "Атоменергопроект" у некомерційному партнерстві з Нижньогородським діловим центром атомного машинобудування, ТОВ "Центр конкурсних та виставкових технологій", всеросійським ЗАТ "Нижегородськй ярмарок". Захід покликаний сприяти у реалізації програми будівництва нових блоків АЕС, скоординувати взаємодію всіх учасників процесу будівництва АЕС - замовника, генпідрядника, субпідрядників, постачальників обладнання та матеріалів, а також продемонструвати інноваційний потенціал і перспективи розвитку атомного машинобудування та сприяти укладенню контрактів та угод.

ВАТ "Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і їх відвантаження.