ДП "Завод "Електроважмаш" (Харків) завершило відвантаження чергового, четвертого за рахунком, турбогенератора для ТЕС "Аксу" (Казахстан). Про це повідомили "SQ" у прес-службі заводу. Агрегати виготовляються харківським підприємством у рамках довгострокової програми модернізації станції, відповідно до якої потужність кожного блоку підвищується з 300 до 325 МВт. "Електроважмаш" продовжує виготовлення п'ятого турбогенератора для "Аксу".

За даними прес-служби, для транспортування надгабаритного вантажу був задіяний залізничний склад, що включає двадцятивісну залізничну платформу, на яку був поміщений 250-тонний статор генератора.

Як зазначив заступник директора "Електроважмашу" із зовнішньоекономічної діяльності та маркетингу Сергій Шевченко, завод розраховує одержати замовлення на модернізацію решти трьох з восьми турбогенераторів на "Аксу".

Довідка "SQ". Продукція "Електроважмашу" експлуатуються в 40 країнах. В України генераторами "Електроважмашу" укомплектовано 70% теплових і 80% гідроелектростанцій. Обсяг виробництва в 2009 р. склав 811 млн. грн. (2008 р. - 694 млн.грн., 2007 р. - 475 млн.грн.). На підприємстві зайнято близько 5,5 тис.осіб.