"Родовід Банк" наприкінці жовтня зменшив ліміт на зняття готівки з депозитних і ощадних карткових рахунків до 100 грн. з 1 тис.грн. в день. Про це повідомив "Інтерфакс" з посиланням на дані банку. Крім того, ліміт за безготівковими розрахунками знижено до 1 тис.грн. з 5 тис.грн. на день. Прес-служба банку не коментують цю інформацію. (Http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". "Родовід Банк" заснований 1990 р. Фінустанова 2009 р. стала учасником урядової програми рекапіталізації банків: на 1 липня 2010 р. частка держави в його статутному капіталі становила 99,9907%. Нацбанк у вересні вирішив продовжити термін роботи тимчасової адміністрації в "Родовід Банку" до 15 грудня. Чистий збиток банку в січні-вересні 2010 р. склав 4,209 млрд.грн., що на 99,2% більше, ніж за відповідний період 2009 р. (2,113 млрд. грн).

ПАТ "Енергобанк" і корпорація "Еталон" у рамках стратегічного партнерства розробили спільні програми на придбання автобусів корпорації "Еталон". Програмами передбачено придбання транспортних засобів у кредит і на умовах лізингу. Енергобанк виступає ексклюзивним партнером за кредитною програмою, придбання автобусів у лізинг здійснюється через компанію "Еталон-лізинг". Кредитна та лізингова програми розраховані на придбання автобусів виробництва ЗАТ "Бориспільський автозавод" і ЗАТ "Чернігівський автозавод" для комерційних цілей у торговому домі "Еталон авто" або в офіційних дилерів корпорації "Еталон". (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Енергобанк" створено в 1991 р. Основним акціонером банку з пакетом у 97,1% акцій є ЗАТ "Національна резервна корпорація" (Росія). а 1 жовтня 2010 р. статутний капітал - 219 500 000 грн., обсяг активів - 1 млрд. 824,4 млн.грн., кредитний портфель - 1 млрд. 29 млн.грн. Корпорація "Еталон" заснована в 1995 р. Об'єднує 21 підприємство, в тому числі ЗАТ "Бориспільський автозавод" і ЗАТ "Чернігівський автозавод". Основними напрямками діяльності підприємств корпорації є виробництво автобусів, вантажних автомобілів, комплектуючих для автомобільної промисловості, складська логістика.

У Великобританії випущена монета із зображенням Джона Леннона. Королівський монетний двір Великобританії випустив монету номіналом 5 фунтів стерлінгів у серії "Великі британці". Всього буде випущено 5 тис. срібних монет, на яких Д.Леннон зображений у круглих окулярах. Вартість однієї монети - 44,99 фунта стерлінгів. Ще одна монета буде викарбувана із золота і передана до фонду, присвяченого спадщині Дж.Леннона. Як повідомляє "BBC News", за Дж.Леннона, якому 9 жовтня 2010 р. виповнилося б 70 років, проголосували 27 тис. 874 людини, або 92% учасників голосування. (Www.uabanker.net)

Довідка "SQ". Раніше монетний двір оголосив відкрите голосування за кандидатуру для наступної монети серії. Крім лідера групи "The Beatles" у списку кандидатів були письменниця Джейн Остін, льотчик часів Другої світової війни Дуглас Бадер, англійський придворний, письменник, поет і пірат сер Уолтер Релі, борець за права жінок Еммелін Панкхерст і інженер Джон Байрд. У серії "Великі британці" вже увічнені Вільям Шекспір, Чарльз Дарвін, сер Ісаак Ньютон, сер Уїнстон Черчілль, Чарльз Діккенс, капітан Джеймс Кук, сер Френсіс Дрейк та інші знамениті особистості.