Работники ХЭМЗа 5 июля планируют начать отложенную голодовку

Працівники ДП "Харківський електромеханічний завод" (ХЕМЗ) 5 липня планують розпочати протестне голодування, вимагаючи виплатити борги по зарплаті. Про це 1 липня повідомили "SQ" в профкомі заводу. На підприємстві завершилося розширене засідання профкому ХЕМЗ, на якому в.о. директора заводу Олександр Гриневич розповів робітникам про результати наради у голови Харківської обладміністрації Михайла Добкіна. "Робочі вже нічому не вірять і не забирають заяви про голодування", - відзначили в профкомі. Такі заяви подали 4 чол. Як повідомили в профкомі, заборгованість із зарплати з січня складає 7,4 млн.грн.

Довідка "SQ". Близько 200 працівників ХЕМЗ провели 3 червня акцію протесту, вимагаючи погасити заборгованість по зарплаті.

Раніше працівники заводу вже заявляли про готовність розпочати голодування, але відклали її після наради з О.Гриневичем, який попросив їх зачекати. Він заявив, що "підстави для оптимізму дає недавня заява першого віце-прем'єра Андрія Клюєва під час його візиту до Харкова". О.Гриневич також заявив, що саме зараз вирішується доля підприємства і є підстави стверджувати, що до кінця червня буде виплачена зарплата за травень. 

ХЕМЗ виробляє електричні машини постійного струму для прокатних станів і гірських підйомників, а також апарати подвійного призначення (наприклад, для морських військових судів).