Мешканка Близнюків Харківської області Олена Шаріпова налагодила виробництво незвичайних солодощів під брендом "Трипівень", про це пише AgroPortal.ua.

Ідея власної справи виникла влітку 2022 року, проте реалізувати її Олена змогла тільки влітку 2023-го, повернувшись додому з Волинської області, куда родина Олени виїхала на початку війни.

"Близнюки — це місце без визначних легенд чи архітектури, без важливих історичних постатей. Єдине, за що тут можна зачепитися, — географічне розташування громади. Місцеві жителі говорять, що у Близнюках півень співає на три області. Тут — рівновіддалена точка від трьох обласних центрів — Харкова, Дніпра та Донецька. Саме тому і "Трипівень",, - розказала Олена.

Сьогодні в асортименті мануфактури смаколиків є:

  • горішки з місцевим степовим медом (мигдаль, кеш’ю, фундук);
  • в’ялені помідори з місцевими травами, олією та часником;
  • соус "Солодкий чилі";
  • варення з гострого перцю. 

Власниця власноруч виробляє цей місцевий крафтовий продукт - все вирощене на ланах Близнюківщини, окрім горіхів. Сировиною вона запаслася влітку. Придбала дегідратор для заготівлі помідорів. Купувала томати у місцевих жителів, коли власні закінчилися. Гострі перці виростила її знайома, теж місцева жителька. Натуральний, степовий мед зібраний теж жителем громади. В планах Олени цього року зварити ще цибулевий джем.