В здании на Сумской, в котором расположены структуры Авакова, проходит обыскУ редакції газети та інтернет-огляду "Головне", яка знаходиться в одному приміщенні з АТ "Інвестор" та банком "Базис" (структури, пов'язані з головою Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсеном Аваковим), на вул.Сумській, 88 проходить обшук. Про це 28 серпня повідомив сайт видання.

За словами журналістів, які в той момент знаходилися в редакції, люди, які заскочили з обшуком, ніяких документів їм не показували, змусили відійти від комп'ютерів. Після цього вимагали негайно вийти на вулицю.

Як стало відомо "SQ", у двох офісах банку "Базис" - на вул.Сумській і в пров.Мар'яненка - з 11.10 проводиться вилучення документів у рамках кримінальної справи, порушеної за фактом доведення банку до банкрутства. Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що банк "Базис" ліквідується.

Як повідомив журналістам начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зіновій Голован, кримінальну справу стосовно посадових осіб банку "Базис" та деяких приватних структур було порушено міліцією 22 серпня. Кримінальна справа пов'язана з розкраданням кредитних коштів та переведенням їх в офшорні зони. За словами правоохоронця, йдеться про мільйони. Голован уточнив, що обшук проводиться тільки у приміщенні банку і за рішенням суду.

 

Довідка "SQ". Банк "Базис" заснований у 1991 р. під керівництвом екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова. За класифікацією НБУ, банк відноситься до групи невеликих фінустанов (з активами менше 3 млрд.грн.). Входить до складу фінансово-промислової групи "Інвестор". Його найбільшими бенефіціарами на 1 квітня 2012 були Олег Гайовий, Ігор Моркотонов, Ігор Котвицький.

У квітні 2012 р. в банку введена тимчасова адміністрація НБУ.

26 липня тимчасовий адміністратор направив для узгодження в НБУ програму оздоровлення банку, у рамках якої інвестори дали згоду вкласти в банк 500 млн.грн.

6 серпня тимчасова адміністрація банку прийняла рішення збільшити статутний капітал банку на 514,053 млн.грн. до 641,458 млн.грн. шляхом приватного розміщення 401 604 250 простих акцій бездокументарної форми номінальною вартістю 1,28 грн.

Обшук приміщень у будівлі на вул.Сумській, 88 міліція і прокуратура проводили 7 липня 2011 р. За даними міліції, тоді слідчі дії проводилися в рамках розслідування кримінальної справи за фактами порушення земельного законодавства посадовими особами декількох комерційних структур, розташованих у тому числі в цій будівлі.