Війська РФ 4 травня 12 разів атакували в Харківській області - у районі сіл Синьківка, Піщане та Кислівка. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Усі атаки відбили ЗСУ.

Синьківка - село за кілька кілометрів на схід від Куп'янська. До війни тут проживало близько 400 осіб. У районі Синьківки російські війська намагаються наступати з кінця 2022 року. Однак просунутися вперед на цій ділянці їм не вдається. 

Піщане - село за 22 кілометри на південному сході від Куп'янська недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. До війни в селі проживали понад 500 осіб.

Кислівка - село в 25-ти кілометрах на схід від Куп'янська. До війни тут проживало близько 1000 осіб.

Ситуація на Куп'янському напрямку загострилася з середини літа минулого року. На початку 2024-го у ЗСУ повідомляли, що росіяни сконцентрували тут до 40 тисяч військових, сотні одиниць бронетехніки та артсистем. У середині березня українські військові говорили, що на Куп'янському напрямку настало затишшя. Його пов'язували з тим, що росіяни проводили поповнення військових частин і перегрупування. У першій половині квітня росіяни відновили спроби наступу. Просунутися вперед на цій ділянці фронту росіянам не вдається. Усі атаки протягом багатьох місяців відбивають ЗСУ.

Також голова Харківської ОВА оцінив перспективи росіян організувати наступ на Харківській напрямку з Бєлгородської області РФ. Він заявив, що фіксується накопичення російських сил. Але, на його думку, говорити про відкриття нової лінії фронту рано, оскільки накопичених сил недостатньо для наступу.