У приймальні народного депутата Арсена Авакова (фракція ВО "Батьківщина") у Харкові проводиться обшук. Про це написав на своїй сторінці в "Facebook" народний депутат Микола Княжицький. За його словами, обшук проводить Управління з боротьби з економічною злочинністю, старший інспектор Сергій Болвінов.

Як повідомив на своїй сторінці в "Facebook" народний депутат Олег Медуниця, правоохоронці шукають "якісь документи "ЕкспертФінансу", який взагалі тут не знаходиться".

Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, слідчим управлінням міліції за рішенням Київського райсуду Харкова проводяться слідчі дії у приміщенні по вул. Отакара Яроша в межах кримінального провадження, відкритого відносно посадових осіб одного з приватних банків міста. Міліція повідомляє, що безпосередньо у приймальні народного депутата, яка знаходиться в одному приміщенні з об'єктом кримінальної справи, ніяких слідчих дій не відбувається.

Як повідомила пізніше Наталя Статівко, помічниця Арсена Авакова, близько 15.00 працівники Слідчого управління намагалися провести обшук в її кабінеті на третьому поверсі будівлі за адресою пл.Свободи, 8. За словами Статівко, до неї прийшов слідчий Антон Грецьких і ще четверо правоохоронців. Грецьких пред'явив постанову Київського районного суду від 30 січня про проведення слідчих дій за адресою пл.Свободи, 8. Правоохоронців цікавила фірма "ЕкспертФінанс".

Як повідомила Статівко, вона не пустила міліціонерів у свій кабінет, заявивши, що там працює громадська приймальня народного депутата Арсена Авакова. На місце подій, крім Авакова, приїхали депутати Микола Княжицький і Роман Забзалюк. Вони переконали працівників міліції не проводити обшук, заявивши, що у приймальні нардепа немає фірми "ЕкспертФінанс".

З приводу обшуку в будівлі по вул.Отакара Яроша Статівко повідомила, що він проводиться у приміщеннях, орендованих адвокатом Авакова Олегом Атисковим у справі про обливання нардепа зеленкою. У тих приміщення вже вилучили комп'ютери.