Деякі працівники КП "Міськелектротранс" отримали частину заборгованості із зарплати. Про це 23 грудня повідомили "SQ" водії та кондуктори підприємства.

За словами кондуктора 2-го тролейбусного депо Ігоря Новака, в його депо всі кондуктори 22 грудня отримали повністю зарплату за серпень, водіям же видали тільки частину зарплати за цей місяць. "Директор підприємства Сергій Почепецький пообіцяв нам, що зарплата за вересень буде виплачена всім до 28 грудня. Решта - після Нового року. Нас уже не один раз обманювали, тому на таких умовах ми не згодні виходити на маршрути", - заявив "SQ" І .Новак.

Як повідомила "SQ" водій тролейбусного депо № 3 Світлана, в її депо 51 водій зі 140 отримали зарплату за серпень і вересень, решта - тільки за один місяць. "Сьогодні на нараді міський голова Геннадій Кернес наполягав, щоб ми виходили на лінії, говорив, що поки що нам можуть дати лише по дві зарплати, а решту виплатять після Нового року. Наскільки мені відомо, поки ніхто з транспортників не збирається відновлювати роботу", - заявила Світлана.

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" з 20 грудня проводять акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплати. Тролейбуси і трамваї в Харкові не ходять.

Працівники "Міськелектротрансу" мають намір страйкувати доти, доки їм не погасять борги із зарплати. За їх словами, зарплату на підприємстві не платили чотири місяці, борг із зарплати на момент початку акції складав 22,4 млн. грн.

22 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що держава виділила ХКП "Міськелектротранс" 8 млн.грн. Окрім того, 5 млн.грн. буде виділено підприємству як субвенції з обласного бюджету. "Ці 13 млн.грн. підуть на виплату 2-місячної заборгованості із зарплати працівникам підприємства. Понад 4 млн.грн. уже надійшли, протягом 2-3 днів ми почнемо виплачувати зарплату", - зазначив Г.Кернес.

За його словами, до лютого 2011 р. міськрада виділить додаткову допомогу підприємству, і всі борги із зарплати будуть погашені. Г.Кернес також оголосив про плани збільшити вартість проїзду в трамваях і тролейбусах до 1,5 грн.