Прокуратура Харківської області відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом невиплати зарплати працівникам КП "Міськелектротранс" (Харків). Про це 5 січня повідомив журналістам перший заступник прокурора області Олександр Кирилюк.

За його словами, причина невиплати зарплати працівникам "Міськелектротрансу" протягом кількох місяців полягала в тому, що держава не перерахувала Харкову гроші на компенсацію проїзду пасажирів пільгового контингенту в міському транспорті.

"Прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи у зв'язку з тим, що провина за невиплату зарплати не повністю належить керівництву підприємства. У ході перевірки встановлено, що більшу частину необхідних коштів не було перераховано з держбюджету. Керівництво підприємства не мало можливості виплатити зарплату. А гроші підприємства у свою чергу витрачалися на ремонт рухомого складу", - заявив О. Кирилюк.

 

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" з 20 по 25 грудня проводили акцію протесту, вимагаючи погашення боргів по зарплаті. За їх словами, зарплату на підприємстві не платили чотири місяці, борг на момент початку акції складав 22,4 млн.грн.

22 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що на виплату зарплати "Міськелектротрансу" виділено 13 млн.грн. 23 грудня працівникам "Міськелектротрансу" була виплачена зарплата за серпень, почалася виплата заборгованості за вересень.

Як повідомила 29 грудня директор Департаменту бюджету і фінансів Харківської міськради Тетяна Таукешева, в 2011 р. з бюджету Харкова на підтримку КП "Міськелектротранс" буде виділено 36 млн.грн. Також Т. Таукешева повідомила, що в 2011 р. на компенсацію пільгового проїзду в міському транспорті з держбюджету Харків отримає 47,8 млн.грн. З цих грошей "Міськелектротранс" отримає 23,6 млн.грн., КП "Харківський метрополітен" - 21,6 млн.грн., автотранспорт - 2,5 млн.грн.