"Водіям 2-го тролейбусного депо загрожують не виплатити заборгованість із зарплати, якщо вони не вийдуть на маршрути", - повідомив "SQ" кондуктор 2-го тролейбусного депо Ігор Новак. За його словами, вранці 24 грудня в депо приїхав представник керівництва КП "Міськелектротранс" та поспілкувався окремо з кожним водієм депо. "Водіям погрожували, що їм не буде виплачена зарплата навіть за вересень, що депо "знищать", усе закриють і всі залишаться на вулиці. Незважаючи на це, ніхто з водіїв не вийшов на маршрути. Третє тролейбусне депо теж продовжує страйкувати, і виходити на лінії там ніхто не збирається", - зазначив І.Новак.

За його словами, керівництво "Міськелектротрансу" щодня чинить психологічний тиск на співробітників депо. Сьогодні депо відвідав харківський міський голова Геннадій Кернес, який теж переконував водіїв продовжити роботу.

"Крім того, зараз у депо приїхав директор "Міськелектротрансу" Сергій Почепецький, і він продовжує психологічно тиснути на працівників. Трьом водіям стало погано, у них підскочив тиск, їм викликали "швидку", - додав І.Новак.

Довідка "SQ". Як повідомив раніше І.Новак, у другому тролейбусному депо всі кондуктори 22 грудня отримали повністю зарплату за серпень, водіям же видали тільки частину зарплати за цей місяць.

Співробітники "Міськелектротрансу" з 20 грудня проводять акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплати. Тролейбуси і трамваї в Харкові не ходять. Працівники "Міськелектротрансу" мають намір страйкувати доти, доки їм не погасять борги із зарплаті. За їх словами, зарплату на підприємстві не платили чотири місяці, борг із зарплати на момент початку акції складав 22,4 млн. грн.

Трамваї Жовтневого депо КП "Міськелектротранс" уранці 24 грудня вийшли на маршрути після страйку. За словами С.Почепецького, працівникам "Міськелектротрансу" вже виплатили зарплату за серпень, зараз йде виплата заборгованості за вересень.