Рабочие завода им.Шевченко перекрыли дорогу в знак протеста против невыплаты зарплатыБіля прохідної заводу ім.Шевченка проходить пікет працівників заводу. Організатор пікету - депутат облради минулого скликання Павло Тищенко. Як повідомили "SQ" у профкомі ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", головна вимога пікетників - погашення заборгованості із зарплати, які ще вимоги, поки невідомо, оскільки профком цей пікет не організовував.

Як повідомив "SQ" П.Тищенко, робітники оголосили страйк, у ньому беруть участь близько 1 тис.осіб. Робітники перекрили проїжджу частину вулиці, на якій розташований завод.

Як повідомив "SQ" начальник служби руху ХКП "Міськелектротранс" Олександр Укіс, працівники заводу перекрили проїжджу частину вул. Жовтневої революції (навпроти головної прохідної підприємства). Рух був перекритий о 9.40 і на 10.20 рух не відновився. Зокрема, не ходять трамваї 3-го, 7-го і 27-го маршрутів.

Під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації (на 12.15)) голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, що працівники заводу ім.Шевченка припинили свої активні дії. За його словами, зараз з робітниками йдуть переговори.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн. На заводі на 26 жовтня 2010 працює 1,8 тис.осіб.

На заводі ім.Шевченка планується організувати виробництво електронних книг.