"Я б погодився стати директором ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", якби були виконані мої умови", - заявив 25 березня журналістам активіст Харківської обласної організації партії "Трудова Україна" Павло Тищенко. За його словами, йому дійсно надійшла пропозиція очолити завод. "Мені подзвонили з приймальні харківського міського голови Геннадія Кернеса і призначили зустріч з мером. Під час цієї зустрічі і обговорювалося питання мого призначення на посаду директора заводу. Якби я дав згоду, то моя кандидатура була б запропонована Держагентству з промисловості. Я заявив, що стану директором, якщо будуть прийняті мої умови, але це не влаштувало Г.Кернеса, й обговорення було завершене", - зазначив П.Тищенко.

За його словами, умови він висунув такі: обіцянка з боку профільного державного агентства забезпечити 50% обсягу виробництва заводу державними контрактами, отримання заводом 50 млн.грн. держкредиту з мінімальними відсотками для погашення заборгованості із зарплати і модернізації виробництва. "Оскільки йдеться про державний завод, то це цілком обгрунтовані вимоги", - зазначив П.Тищенко.

За його словами, відомо, що як одна з кандидатур на посаду директора заводу розглядається колишній заступник директора заводу з постачання Іван Попович. "Це було б вдале призначення, оскільки І.Попович знайомий з заводськими технологіями і проблемами підприємства. Але без державної підтримки вивести завод з кризи не зможе ніхто", - зазначив П.Тищенко.

За його словами, зараз можливість продовження акцій протесту працівників заводу невелика. "Нещодавні акції протесту були викликані тим, що керівництво заводу видало наказ про переведення працівників на вимушену відпустку за свій рахунок з виплатою двох третин ставки. Оскільки працівникам пообіцяли вивести їх на роботу з понеділка, то це їх заспокоїть. А потім надійдуть обіцяні гроші на погашення заборгованості із зарплати, й обурення припиниться", - зазначив П.Тищенко.

Довідка "SQ". 21 березня біля прохідної заводу ім.Шевченка пройшов пікет працівників підприємства. Головна вимога пікетників - погашення заборгованості із зарплати. Організатором пікету був П.Тищенко. Працівники заводу перекрили проїжджу частину вул. Жовтневої революції (навпроти головної прохідної підприємства). Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у цей же день заявив, що нинішній директор заводу Андрій Тимчук буде звільнений.

22 березня біля прохідної заводу знову був організований пікет. Після цього його учасники прийшли до Харківської облдержадміністрації і стали чекати закінчення наради М.Добкіна з представниками трудового колективу заводу. З пікетниками зустрівся заступник голови ХОДА Євген Савін. 23 березня працівники заводу знову організували мітинг.

ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн. Місячний фонд зарплати - близько 3,5 млн.грн. На заводі на 26 жовтня 2010 р. працює 1,8 тис.осіб.