Громадська організація "Трудова Харківщина" вчора, 4 липня, пікетувала центральну прохідну ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка". Про це повідомили "SQ" у "Трудовій Харківщині". Представники громадської організації заздалегідь попередили міську владу, що будуть проводити пікет з 7.00 до 15.00. Пікетування було викликане тим, що на заводі є заборгованість із зарплати (близько 25 млн.грн.) та до Пенсійного фонду (близько 14 млн.грн.). Ставилося завдання добитися від влади та керівництва заводу обіцянки виплатити робітникам заводу зарплату.

Як зазначили в "Трудовий Харківщині", керівництво міста і заводу на пікет не вийшло, не проявили активності і працівники заводу, які проходили через прохідну на роботу. Від представників заводу надійшла неофіційна інформація, що приблизно 15 липня зарплата на заводі буде виплачена. "Якщо зарплату працівникам не виплатять, то "Трудова Харківщина" буде організовувати марш протесту, щоб пройти від заводу ім.Шевченка до Харківської облдержадміністрації", - зазначили в організації.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки. Апаратура проводиться на замовлення Міноборони України та іноземних замовників.