В здании, где размещены структуры А. Авакова, правоохранители проводят проверкуУ будівлі на вул. Сумській, 88 у Харкові міліція і прокуратура в даний час проводять опитування співробітників. За цією адресою розміщені відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з головою Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсеном Аваковим. Про це повідомили "SQ" очевидці подій.

Як передав кореспондент "SQ", у будівлі стоять чотири бійці спецпідрозділу "Беркут" і не пускають нікого всередину. Як повідомила співробітниця міліції, що вийшла з будівлі, присутність у будівлі співробітників правоохоронних органів пов'язана з порушеною кримінальною справою, проте якою саме, вона не уточнила.

А.Аваков у своєму блозі в соціальній мережі заявив: "У нашому офісі автоматники, маски - тотальний обшук у приймальнях депутатів і у всіх приміщеннях будинку, по притягнутим справам проти якихось абсолютно невідомих тут нікому фірм. Особливо вражають по три автоматники на кожному сходовому майданчику".

Джерело в правоохоронних органах підтвердило "SQ", що в будівлі на Сумській, 88 проводяться слідчі дії з порушеної раніше кримінальної справи.

Як повідомив журналістам відеооператор видання "Главное" Владислав Сакович, який знаходився в будівлі в момент початку подій, близько 15-ти бійців "Беркута" і 10 співробітників у штатському на початку 11-ої зайшли в будівлю і попросили всіх її залишити. Також правоохоронці вимагали від нього припинити відеозйомку під приводом того, що в приміщенні проходять слідчі дії. В.Сакович повідомив, що зараз у будинку знаходиться А.Аваков, якого раніше деякий час не впускали. В.Сакович також повідомив, що він бачив, що правоохоронці принесли до приміщення кувалду.

Заступник голови наглядової ради АТ "Інвестор" Геннадій Гайовий розповів, що офісним співробітникам забороняють пересуватися з поверху на поверх і також говорять, що проводяться слідчі дії в рамках кримінальної справи, не уточнюючи, якої саме. Г.Гайовий виніс на вулицю аркуш з написом "Привіт від Гєни" і повісив біля вхідних дверей під табличкою АТ "Інвестор", пояснивши міліціонерам, "якщо щось не так, то Геннадієм звуть мене". Міліціонери не заперечували. За словами Г.Гайового, проводиться перевірка "з якоїсь абсурдної земельної справи", і, за досвідом схожої перевірки на ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський" (заводом керує голова Харківської міськорганізації ВО "Батьківщина" Андрій Руденко) "це все триватиме до ранку". "Знайшли привід, щоб длубатися в сейфах і столах", - сказав Г.Гайовий.

Частина депутатів співробітників офісу БЮТ (теж розташований у цій будівлі), сьогодні знаходяться в Києві для того, щоб підтримати свого лідера, екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд Києва продовжив розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно неї.

Головний редактор газети "Главное" (також знаходиться в будівлі на Сумській, 88 - "SQ") Євген Маслов повідомив "SQ", що об 11.45 в приміщенні редакції закінчили обшук. Сайт "Главное" відновив свою роботу, його журналісти описали те, що відбувається в їхньому офісі. За їхніми словами, сьогодні близько 10:00 в редакції газети та інтернет-огляду "Главное" увірвалися невідомі озброєні люди, які зігнали журналістів у центр приміщення. Як з'ясувалося, це були співробітники УБОЗ, які розслідують справу, пов'язану із землею. Вони пред'явили постанову суду від 5 липня про обшук будинку в Харкові, по вул. Сумській, 88. Обшуком керували представники УБОЗ Наталія Кисільова й Олег Петренко. Обшукували робочі місця журналістів. У результаті слідчі вилучили листок формату А-4 з номерами телефонів (його кваліфікували як телефонний довідник) і деякі папери журналіста Леоніда Логвиненка. Під час обшуку журналістам було заборонено користуватися телефонами. Слідчі дії в офісі тривають, але журналістам дозволили працювати.

Як заявив А.Аваков на своїй сторінці в соціальній мережі, в результаті обшуку в його кабінеті, приймальні та офісі облорганізації ВО "Батьківщина" був вилучений телефонний довідник.

Видання "Главное" в свою чергу заявило про те, що сьогоднішні події, що відбулися в редакціях двох видань - газети "Главное" та інтернет-огляду "Главное", - будуть доведені до відома Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова і захист прав журналістів. На адресу голови Національної спілки журналістів України, члена групи Ігоря Лубченка направлено заяву, підписану головними редакторами видань.

Близько 20.00 до будівлі під'їхала карета "швидкої допомоги". Журналістам повідомили, що літній людині, що знаходиться в будівлі, стало погано. Через деякий час медики вийшли, повідомивши, що надали необхідну медичну допомогу, ніхто не госпіталізований. Близько 20.15 до будівлі спробувала увійти людина, яка повідомила, що буде надавати А.Авакову юридичну допомогу.

О 20.20 з будівлі вийшли співробітники газети "Главное" та інтернет-огляду "Главное". Як повідомив співробітник видання Дмитро Брук, він зателофонував до Адміністрації президента, і ця інформація була розміщена на сайті інтернет-огляду. Саме з обізнаністю Адміністрації президента про події в редакції співробітники "Главного" ​​пов'язують те, що міліція дозволила їм покинути будівлю. Співробітники АТ "Інвестор", банку "Базис" та інших структур поки залишаються в приміщенні.

Головний редактор газети "Главное" Є.Маслов повідомив, що через сьогоднішні події був зірваний вихід чергового номера газети. Співробітники видання також заявили, що пов'язують сьогоднішні події з тиском на опозицію

В здании, где размещены структуры А. Авакова, правоохранители проводят проверку В здании, где размещены структуры А. Авакова, правоохранители проводят проверку
В здании, где размещены структуры А. Авакова, правоохранители проводят проверку В здании, где размещены структуры А. Авакова, правоохранители проводят проверку
В здании, где размещены структуры А. Авакова, правоохранители проводят проверку